Jumaat, Februari 13, 2009

Rungokke lagu karo boco warkah ku kuwe.....

Tengpundi?

Hehehe, sitik wae seng diomongi,orak patek ngerti ngomongi seng halus,
kalingan karo bapak mak, nek royo, sedolor seng tuek bodo bicoro bahase alus amet.
Rodo rikuh arek nyampuk kernane kurang paham opo seng dinyampek ke.

Eleng jugak aku karo paman2 seng manggon adoh nang Sabak Bernam, jugak embah, boyot seng sangking orepe umure kedawan.....

Alhamdulillah, Pengerane parengi umure berkat,
egek iso ngeladeni putu2 ne, bodo waras ngibadah nang madrasah2, suro nang kampung.
Embah2 ku, kiyelah seng imarahke jemaah ketimbang seng nom bodo lalen, kayane lagi sibuk nguruske keduniaan ketimbang akhirate.

Yo termasuklah awakku dewe. Ampun ya Allah! piye to iki? 
Kayane ngilmu ugomo ne yo orak kurang, ngerti kae kiye, solate yo lulus persis Ustaz jarene,
diwarahi seko cilik, ngaji, yo ngapal Qoran, diajari, ngilmu2 tauhid,ibadah,yo fekah barang,
masih orak eleng, malah selalu kemalesan diutamakke ketimbang balesan nang akhirat mengko.

Kuwelah, neng dipikir2, koyo lagu karangane Raihan, Iman Tak dapat Di warisi,
yo kiyelah ceritane nang awakku dewe. Salasilahe, aduh, jempol!!!! Putune Kaji Salleh, Putune, Kaji Anwar, Pengasas Pondok nang Temoh semenjak 1900 nang Tanah melayu iki.
Arwah bapak e jugak Ustaz seng jempol jugak!!! Di celuk Ustaz Bubrah! pasale kerep disindir, setiap kuliahe nang Felda Gedangsa,jamane jadik peneroka, gawe lawak di samping nyampekke
ngilmu kuliah, malah putune Kaji salleh seng barep jugak seng paling bandel ketimbang seng lain.

Ngelur ngedol, yo koyo ngene, 
Gowo namame embah seng masyhur, bapak e seng okeh bantu wong rame, 
kelalen pulak, 
mak e, seng loro, keneng stroke nang ngomah kampung jugak, Ustazah seng cergas ngajar Tajwid nang mesjid2, jempol jugak jarene,
Anak e iki jugak seng orak biso meelu tatacarane, 

Kuwelah,
didikane kuwe kadar terpokso, sejak cilik, diajari ojo ngelawan, tapi nang batin orak redho,
dikon masuk sekolah asrama yo norot, di kon mengdi wae yo dituruti, karepe men jadik Ustaz,
tapi hikmah Pengeran kuwe ojo di karep nek orak ikhlas. Mulane belajar kepiyepun, tetap jadi koyo ngene.

Dipikir maneh,
Sopo seng silap? Salahe sopo aku jadik koyo ngene?
Sakbenare, yo awak e dewe seng karep. Duwe 'aqal, duwe ngilmu orak dienggo, dingamalke seng apik, batine orak patek ikhlas, biasane karep di bales kemasyhuran, dipuji jalok e, ojo diwarahi kayane wes pande banget.

Jadine, 
opo seng dikarepi? Selagi orep, selagi nyowo seng eneng, ikhlaske hati,
gawe men temen, kerjo seng jujur, redho, selalu nyuwon karo Pengeran,eleng perjuangane Kanjeng Nabi Muhammad SAW,para sohabate,ngalim ngulamak, 
eleng sopo karo opo tanggungjawape sebagai menuso.
Jalok di elengke karo koncone kabeh,
men orak sogeh, tapi men sogeh ngilmu ne,
InsyaAllah selamet!

Ketemu maneh,
Wangsul dekek,
Endi seng kurang,
Jalok ngapuro,
kulo orak patek ceto ngomong jowo...

dirungok ke lagu Herman Tino,
nasihat seng apik....
:-)


video

Khamis, Februari 12, 2009

Di'tagged' Asri pulak... piye to....?


Ngetag meneng koro si Asri... yo gawe waelah.....


Wah ngomong wong poteh.....
  • Go to your photos folder in your computer.
  • Go to the 6th folder of photos.
  • Go to the 6th picture in that folder.
  • Put the picture on your blog and description of it.
  • Invite six friends to join the challenge.
  • Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Mende nih? - Terpampang di gambar tersebut adalah cenderahati untuk Farewell kawan baik aku si FARAH hasil dari pemberian ex-bossnya, En. Hadi


Korang lak......gawe wae lah yo.... (buat jek)

jemputan & paksa TAG kepada sebahagian rakan2 di ingati selalu

Selasa, Februari 10, 2009

tag-tagger-taggest < mende nih....

SANKAI tag lagih untuk kesekian kalinya......
Timakacih......
:-)

TANDA TANDA


1. Tanda2 kamu badmood?
Wlupun sy dikenali sbg ikon 'Mak Tiri' di rumah, tapi bile bad mood sy akan mengurung diri di bilik.

2. Tanda2 kamu marah?
Bile sy menjeling tu maksudnya marah. Hah! Kat sini selalu rakan2 keliru, sebab dah terbiasa tonasi suara tinggi, diorang ingat sy marah walhal tak pun.

3. Tanda2 kamu sinting
Biasanya merujuk pada rekaan@pemakaian yg tak sempurna pada sesuatu pakaian.

4. Tanda2 kamu malu?
Lebih banyak bercakap dari biasa. Terutamanya di depan org ramai.

5. Tanda2 kamu sedang cemburu?
Saya akan jauhkan diri darinya

6. Tanda2 kamu sedang sedih?
Sama cam bad mood, mengurung diri dalam bilik.

7. Tanda2 kamu gembira?
Org nampak kite ceria meria le kome..............

APA

1. Apa warna baju kamu pakai sekarang?
X berbaju, sebab tgh demam,

2. Apakah kamu termasuk orang yang suka shopping?
Ade duit shopping, x de duit tgk org shopping, janji dpt tgk brg2 idaman

3. Apakah kamu percaya love at first sight?
Yes, pastinya. Kalau tak takkan nama tu melekat sampai hari ni.... Shyrie (nama sendiri) Hazmier (nama si dia-ramai yg x perasan)

4. Apa yang ingin kamu lakukan sekarang?
Nak gi klinik, tapi x larat, nak makan pun x selera, nak masak, gas plak abis....isk isk isk

5. Apa rasa dihati kamu saat ini?
Kalaulah MAK masih cergas seperti biasa, mesti di buatkan sup ayam untuk saya, nak2 lagi time demam cam ni ..... :-(

BILA

1. Bila pertama kali kamu dilahirkan kedunia ini?
5hb November 1979 - Bulan Islam Rabiu'l Awal, 4.30 pm, time ujan lebat

5. Bila kamu akan married? 
Bile akad nikah berlangsung, sy kahwin lah tu, tgu je kad jemputannye nanti


BAGAIMANA

1. Bagaimana jika ada orang buat kamu sakit hati?
Tgk dulu knp dia buat camtu, tujuan dan akibatnya.

2. Bagaimana kalau ada orang cakap kamu lawa/hensem?
Biasalah, kejadian TUHAN semuanya cantik...... (dgn nada bersyukur)

3. Bagaimana jika ada teman kamu, meninggalkan kamu?
Meraung dalam hati, kat luaran lindung habis......konon kontrol....(yess ade satu insiden koyak gambar-tapi bile ye?)

4. Bagaimana jika ada orang tidak suka sama kamu?
Biasalah, namanye kehidupan....

5. Bagaimana jika kamu bangun kamu di kelilingi api?
Larik le....nak tunggu ape?

6. Bagaimana jika kamu keseorangan?
Buat le ape yg patut


Oleh itu saya akan tagkan Zaif
Asri , Eddie ,Haziq & Simon

Dah.....giliran korang lak.....